söndag 27 april 2008

Uppdatering 27/4

Köpte en ny stämpel och det blev ett kort såklart! Hade jag inte vetat att det var jag som gjorde det hade jag inte kunnat gissa det, det är inte alls min stil eller mina färger tycker jag. Fast å andra sidan vet jag inte riktigt vad som är min stil...
Nåväl! Distressat papper till bakgrund (DET är iofs min stil!) och embossat med CB. Duttade på lite mer färg så att hjärtanen skulle komma fram mer. Klippte ut ett hjärta i OH-plast, färgade in det med fluid chalk och tuttade eld på det...typ. Värmde på det lite här och där så det skulle bli mer 3-d över det. Fastsatt med brads.

Bakgrunden till detta kort tycker jag blir så bra! Tyvärr syns det inte hur fint det är! :-D
Med ett (gammalt) kreditkort har jag dragit med akrylfärg, Lumiere först på ena hållet och sedan på andra hållet. Gjorde så med två färger för att få lite djup i det hela. Stämplade med akrylfärg, tänkte kolla om det blev tillräckligt tjockt för att värma med pickadollen men det blev det inte, syntes inget. Då stämplade jag en gång till och embossade med clear. Rotade lite i verktygslådan och fann några passande ringar (eller vad de kan tänkas heta).

När jag gör kort efter skisser blir det alltid puttenuttkort - märkligt. Ismaki fick en påhälsning och jag testade att göra ett kort efter skissen.
Det lila i mitten är cernitlera som jag stämplat i. Det utstansade är 3-d lackade. Har knutit floss och hängt på pärlor om kortet men det syns knappt för pärlorna är nästan exakt samma färg som rufsegarnet!

Detta kortet är så mycket läckrare IRL, synd det inte kommer fram.
Jag har stämplat med svart Stazon på pärlor på dubbelhäftande tejp. Hjärtanet är utstansat med CB och målad med akrylfärg. Sedan hivade jag i den i melting pottan och den fick några lager clear UTEE. Efter sista doppet stämplade jag med svart notstämpel. Detta kortet är TUNGT - tror det är 9 lager papper.

Jag har klippt ut en kruka och embossat snurklor med clear. Växtligheten är grön bazzill som jag skar tunt och trädde på pärlor på. Härmat efter ett kort jag såg men var någonstans var det tro...

Venetian blind-kort.
Har trätt genom band, drar man i banden öppnas kortet och beskåda tuppen från Eat cake graphics som så gärna vill ge dig en kram. Detta kortet var inte helt lätt att scanna!
Blomstämpeln är också från ECG och jag har målat klorin och färglagt delvis med distresser och delvis med Promarker pennor. Motivet är embossat.

4 kommentarer:

Elisa sa...

Men - vilken kreativitet! Härligt! Tack för inspirationen. Nya idéer är gott att få!

Anonym sa...

Helt underbart som vanligt!

Malin sa...

Jag tror det är läge för mig att sluta kommentera för jag bara upprepar mig själv :o). Jättehärliga kort iallafall och jag tycker nog det första kortet är lite Ingerkort iallafall. Du gillar ju starka färger.

Jag gillade "gräskortet" mycket. Kul att du fick till det där BG-pappret så bra (är lite trött på det för jag har sett det sån länge hemma utan att ha kunnat göra något med det).

KarinSN sa...

Hej!

För evigheter sedan hade jag en embosspulverutlottning och nu är lottendragen och föll på dig :-) Mer info i min blogg ;-)