tisdag 15 april 2008

Uppdatering med nya kort!

Bakgrunden är gjord med tekniken textured gesso som står beskriven i tidigare inlägg. Trollsländan tror jag kommer från Panduro, den är alco inkad och har 3-d lack på sig. Jag vet inte vad det blir för kort av detta. Jag vill att bakgrunden skall komma fram men det är lite tomt, jag får fundera på det.
Bakgrunden gjord och visad i tidigare inlägg. UTEE biten också. Blomman är stämplad på OH-plast och färglagd med H20-penna samt alco inks. Det var roligt men svårt eftersom det flödade ymmigt. Jag har dubbelhäftande papper på som jag har doppat i micropärlor. Blomman till höger är utstansad med retropunch och chalkad, sedan har jag värmt den så den krullat sig lite. Brad målat och doppad i micropärlor. Fusk magic mesh samt silvertråd.


Ett nät av guldtråd. Gjorde först hål med nål, sedan har jag "vävt" väven och allt eftersom fäst pärlor. Stämplat med fluid chalk. Pappret under är egentligen skräppapper som jag haft under annat papper när jag lekt med bakgrundspapper. Men jag tyckte det blev så snyggt att jag sparade det för att använda det och se vad bra det passade! :-)


Det gröna pappret längst bak är gjort med samma teknik som det röda pappret längst upp i inlägget. Pappret som är stämplat på är målat med akrylfärg, sedan är det stämplat och embossat. Det svarta pappret har jag stämplat med bubbelplast sedan är det värmt med värmepickadollen för att få lite mer struktur men det syns inte tyvärr. Jag har duttat på gel medium på kanterna, låtit det torkat och målat med lumiere, tyvärr syns inte effekten så bra pga dekorationen. Jag har lagt i en utstansad blomma och pärla i en kapsyl och hällt i klar UTEE, innan det torkade strödde jag över micropärlor.


Bakgrunden gjord med marmoreringsteknik. Jag har droppat oljefärger i en stor balja (större än A4) som är fyllt med vatten. Jag har tagit ett pappar och lagt det på vattnet, det tar då upp färgen. Lägges plant och låt det torka. Det rosalila pappret är embossat med CB. Jag har stämplat med watermark på svart papper och färglagt med Pearl Ex. Gjorde hål i det svarta pappret och knöt en rosett. Jag har använt mig av en gammal qk förpackning och gjort ett slags shakerkort. Fyllde det med små micropärlor, skulle nog fyllt på lite mer dock. Jag tittade i lilla burken med kylskåpspoesi för att se om där fanns något passande. Dessa ordet poppade upp och jag var tvungen att använda dem :-) Jag har dock tänkt byta ut dem mot något mer "passande" men jag tyckte det var roligt!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Helt underbart!!

Otroligt läckert!

Malin sa...

Nu fattar ju till och med jag beskrivningarna. Nästan iallafall och om jag läser några gånger ;o).

Malin sa...

Nu fattar ju till och med jag beskrivningarna. Nästan iallafall och om jag läser några gånger ;o).

lenislenis sa...

Du gör så homla mkt fina kort!!! Blir otroligt inspirerad av dig! Tack!

Ilona sa...

Hamnade här via nått inlägg på "Stämpelsnack"....tror jag att det var!
Måste bara säga att dina kort är dom häftigaste och vackraste jag sett på länge! Superläckra!
Har bokmärkt din sida!
/Ilona

Massagem sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Inger sa...

Tack för alla fina inlägg, jag blir jätteglad!

Inger sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Inger sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Inger sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.