måndag 1 september 2008

Sidor i altered book.

Är det dags att visa mina boksidor nu?
Konstigt nog är det mer nervöst att visa dessa än att visa mina kort! Kan det vara att dessa är mer personliga...vet inte!
Temat bestämde sig själv...eller om det var boken som bestämde, jag vet inte. I alla fall handlar den om min tro. Jag kommer att skriva för mig viktiga och tankvärda ord, psalmer, citat, böner.
Dock är den första gröna sidan ett undantag. Det var den första sidan jag gjorde. Var ego står det och med det menar jag att jag skall försöka att tänka mer på vad jag och min kropp behöver så jag blir frisk!

Jag lade en mask, damask mask :-) mitt på sidan och målade med grön Lumierefärg. Jag ritade runt motivet med silverpenna för att få fram det mer. Med guld Lumierefärg (ja, det är en av mina favoritfärger!) stöpplade jag över punchinella för att få lite mönster vid hörnen. Jag lade på bokstavsschabloner och dabbade på gel medium och när det torkat målade jag med samma guldfärg. Jag har stämplat trädgrenar och fjärilar.

Denna teknik läste jag hos otroligt duktiga Åshild och jag blev så sugen så jag provade direkt! Jag har först målat sidorna med gesso. Sedan har jag duttat ut lite akrylfärg som jag har tunnat ut med vatten. Äntligen får jag nytta av min storförpack med sugrör! Blåste lite här och där och huj, vad yr i bollen man blir av det! Blås försiktigt! Jag greppade en svart penna och målade lite på mina "blommor". Gjorde samma sak med grön färg för att få lite löv. Jag har skrivit ut texten på skrivaren, skurit ut och chalkat kanterna.

Än igen grundat med gesso. Kladdat och målat med flera stämpeldynor och olika akrylfärger, bla agedmahogany, vintage photo och black soot (distress), crimson copper och pearlescent orchid (brilliance) samt super copper (Lumiere).
Jag lade på en bit punchinella och sedan tog jag en vaxkrita, höll ovanför och värmde på ordentligt med värmefönen tills den smälte. När det svalnat tog jag bort plastbiten och se vad läckert det blev. Duttade på vaxen med lite extra Lumiere. Jag bankade i några öljetter och trädde genom ståltråd. Samma förfarande med texten som på sidan ovan. Jag avslutade genom att dra linje runtom med guld Krylonpenna.

Grundade med gesso. DTP med pearlescent beige, crimson copper och cosmic copper (brilliance) vilket ger ett härligt skimmer som inte syns så bra på bilden. Jag skall försöka att fota den också. På vänster sida står Fader Vår på latin med egna kråkfötter. Jag kan skriva snyggt men då fordras utrymme för handen vilket inte fanns tillräckligt här! :-)
Jag fäste dubbelhäftande tejp och hällde över pärlor som är så små att det mer är flis. Längs höger kant duttade jag gel medium och när det torkat målade jag med Lumierefärg. Jag tyckte det blev för stark färg så jag målade över med vit dito när det torkat.
Höger sida är grundad på samma sätt. Jag duttade på gel medium som lim för fantasy fiber som man sedan stryker på. Den ändrar då både färg och en smula i form. Jag hällde på embossingpulver i koppar och värmde försiktigt från undersidan. Jag hittade en otroligt gammal filmrulle hemma. Klippte av en bit, embossade med koppar och tryckte i en stämpel. Värmde försiktigt med värmefönen igen och då stänger sig pulvret omkring det stämplade men låter ändå motivet vara kvar. Hmmm...det blev en väldigt konstig förklaring! Avslutade med lite fiber och band.

En ny bakgrundsteknik från duktiga Trish.
Målade generöst bakgrunden med lim. Knycklade ihop pappersservetter och tryckte fast, lät vara tills det torkade. Först sprayde jag med en blandning och aged mahogany samt guldig pearlex. Var inte helt nöjd med färgen så jag gjorde DTP med aged mahogany och black soot.
Vänster sida: jag skrev den apostoliska trosbekännelsen i word och omvandlade den till spiraltext som jag skrev ut i på vellum. Fäste med dekorativ klammer och bakom finns lite fiber och band.
Höger sida: jag stämplade den vackra "the touch of God's hand" från Stamp Fransisco på mullbärspapper som jag fäste på sidan med gel medium. Jag ville att den skulle sjunka in i sidan lite och blandas vilken den gjorde! Jag har stämplat credo (vilket är latin och betyder jag tror) på krympplast som jag sedan krympt. Stansade ut en vinge (vilket är den enda på den dien jag använder) och fäste.


Grundade med gesso. Målade frikostigt med nutmeg (twinkling) och när det torkat målade jag slarvigt med guldfärg ovanpå. En av mina nya bakgrundsstämplar kom till användning, sprickor stämplade och sedan embossade med distress black soot. På vänster sida är en fjäder stämplad. Någon som vet var den kommer ifrån?

Höger sida: textpappret är målat med samma nutmegfärg. Skar strimlor i lagom bredd för att kunna dra den genom dymon. Tyvärr krånglar o:et ser jag men jag vet ju vad det står! :-) Dekorationer härstammar från ett halsband jag köpte på loppis igår, slaktad och alko inkad.

Fortsättning följer!

7 kommentarer:

Agneta sa...

*WOW* Så otroligt jättesnyggt.

Det inspirerar mig att kanske göra något å detta hållet....vi får väl se vad det blir.

Sara - SaGam sa...

här finns det alltid något häftigt att kika på och inspireras av!

Samara sa...

Det är hur coolt som helst, vad är det för bok du använder dig av,en vanlig med normaltjocka blad eller ?
Blir den inte super-duper tjock sen när du hållt på en bit ?
Jag vill också göra nåt liknande men vet inte när jag ska hinna, har så många andra projekt.

Jag tänkte länka till dig från min blogg sen när jag får tid, kanske under dagen.

Lindha sa...

Vilken läcker bok. Älskar dina många underbara bakgrunder och lösningar.

Vad är det för gel medium du använder?

Och så till DIN fråga: Fjäderstämpeln kommer från Beeswax. :)

*kram*

Inger sa...

Vad glad jag blir av era kommentarer!!

Anonym sa...

Hej där,
jag är själv nybörjare på området art/visual journals och tycker det är himla kul att kolla in vad andra pysslar med. Gillar verkligen färgerna du använder!

Maya sa...

WOW!!
Så lekre AJ sider du har laget!
Virkelig nyydelige!
Masse lekre detaljer!

Takk for din suupre kommentar inne hos meg *klem*

Ha ei flotters helg,
klem fra Maya