onsdag 13 augusti 2008

Diamantbröllopskort - tagpocket

En tagpocket till en 60-årig (dvs diamantbröllop) bröllopsdag, jag tycker det är så fantastiskt dag att fira och ville försöka göra ett alldeles extra kort till ett par som är alldeles extra.
Jag blev faktiskt ganska nöjd med kortet och jag hoppas att mottagarna kommer att uppskatta den (och allt arbete för den tog lång tid att göra!) :)

Bakgrundspappret är distressat med olika bruna samt guldiga färger.
Längs ner har jag stämplat en samling klockor från Stamp Francisco och embossat.
Punchinella under diamanten, syns det att det är en diamant? Jag letade upp en bild från nätet och skrev ut. Klippte sedan OH-papper i olika lager, många lager blev det! Syns kanske inte så bra på bilden, jag får nog ta lite närbilder. Jag har satt dit lite blingstenar i form av en snurkla.
Pusselbitar som är så vackra ville jag ha med! Jag målade med Lumiere och stämplade noter med Brilliance i två färger och kantade med guld Krylonpenna.
Från diamanten hänger också ett hjärta i vellum samt en nyckel. Nyckeln finns på en die från CB och den är utstansad i kartong. Jag har målat den först brun och sedan duttat på guld/bronsfärg så den skall se gammal ut. Jag har sedan lagt på 3 lager UTEE så den är riktigt blank och fin.
Deras namn är utstansat i papper jag gjort själv med lim samt glitter. Jag har stansat ut ett riktigt stort & tecken från CB i vellum och satt det bakom namnen.

Närbild

Tagpocketen är utvikt och ser då ut såhär!
Jag har dabbat med Lumiere, skimrig akrylfärg längsmed alla kanter. Jag har använt gulddyna någon gång tidigare men det ville aldrig torka. Jag ville inte riskera att det skulle smeta ut sig denna gången så jag använde akrylfärg som torkar snabbt.

Mönsterpapperna är om jag inte missminner mig från K&co alla 4, en av mina absoluta favoritmärken när det gäller papper. Dvs om jag inte gör bakgrundspappret själv! :)

På den första har jag använt en slaktad ljusmanschett, en brad från Panduro får pryda samt ett utstansat hjärta från CB. Jag har målat med Lumiere (märks det att jag gillar den färgen?) och kört med värmepickadollen så att färgen reser sig och får struktur.

Den andra fickan pryds av ett hjärta som jag böjt själv av tjock lättböjbar wire som jag sedan virat pärlor runt med tunnare ståltråd.

Tredje fickan har ytterligare ett hjärta, denna gången i vellum med vingar i mullbärspapper. Pryds av liten blingsten.

Sista fickan är dekorerad med punchinella där jag har duttat stickles i form av ett hjärta. Tack Malin för det vackra kortet och riktigt braig inspiration!!

Baksidan av min tagpocket. Jag har stansat ut två bårder från CB, den ena spegelvänt. Den blir ju inte lika snygg i kanterna men jag ville ha dem motsatta så det fick bli så. Jag har dabbat på Lumiere, guld skimrig akrylfärg. Jag har stansat ut ett kuvert (REV) i inbindningsplast och det lilla brevpappret i samma distressade papper som på framsidan. På den lilla lappen har jag stämplat min personliga stämpel från Inkywings.

2 av de 4 tagsen. Jag har skrivit ut texten på OH-plast på datorn. En tjockare plast, sk försättsblad till inbindning som finns/fanns att tillgå på Classe (tack för tipset Lindha, jag köpte så många jag kunde!) har stämplats med Brilliance med stämpel från Panduro. Det är det som är det vita som syns bara lite. Öljett och band avslutade det hela.

7 kommentarer:

Malin sa...

Jättefin tagpocket Inger och vilket arbete du lagt ner! Klart de blir glada.

Elina sa...

Den är fantastisk Inger!

Anonym sa...

Vilken underbar tagpocket! Jag tror med att de kommer att bli riktigt nöjda!

Inger sa...

Tack sötisarna!

lenislenis sa...

Riktigt, riktigt snyggt och sååå välarbetat!

Lotta sa...

Helt otroligt alster Inger, så många detaljer, så läckert, så fint!!!

Stefan sa...

"Beställaren" tackar och bockar för ett fantastiskt fin kort som väckte mångas beundran.