fredag 16 september 2011

StampARTic, Artsy julkort 1

Temat på StampARTic denna gången var att göra julkort i ARTSy-stil men vi fick inte använda färgerna rött, grönt eller blått. Mitt första julkort blev skapat i brunt och lila. Det blev en liten ledsen pepparkaka som någon har tagit ett bett på som undrar om det verkligen kommer att bli en god jul?

Jag blev inte jättenöjd med detta kort men envis som jag är skulle jag slutföra det även om det tog två dagar!

Bakgrund: Apelsinnät, spackelväv, punchinella, bandage, spets, fibrer, blommor trycktes ner på ett gessotäckt ark och målades därefter med ytterligare gesso. Sprejades med walnut stain samt pearl ex, highlights med guld och koppar. Minibeads i hörnen fäst med glossy accent.

Pepparkakan är stämplad och embossad med moonglow EP på silkespappertäck ark. Fotomattan bakom är gjord med wrinkle free technique. Pappret bakom är gamla boksidor som jag rivit och fäst på nytt ark, inkat och stämplat med gulddabber.

Background: I've put punchinella, lace, flowers, different kinds of netting and fibers onto a gesso covered paper and covered with additional gesso. I then added ink and pearl ex and highlighted with dabbers.

The gingerbread man is stamped on tissue paper. The paper behind him (photo mat) is made with wrinkle free distress technique.

And the last paper is made from papers from an old book that I inked and stamped on.

Stämplar: Den ledsna pepparkakan kommer från Octoberstamps och likaledes den vackra snöflingan. Alfabetet som jag stämplat god jul med kommer från Ma Vinci's Reliquary.

Stamps: Gingerbread man and snowflake comes from Octoberstamps and the alphabet is from Ma Vinci's Reliquary.

Dekorationer: Infärgad bandage, organza, band, smyckesdelar, minibeads.

Decoration: Ribbons, organza, coloured bandage, minibeads and jewellery parts.1 kommentar:

Victoria sa...

Hej Inger,
Här kommer några ord från mej dels angående dina UTSÖKTA orange alster och dels för att tacka för din fina kommentar hos mej.
Vet du, ibland läser man sådant som berör en så djupt därför att man vet exakt hur det känns och det rör upp lite jobbigt inom en. Då behöver man inte alls kommentera eller tala om att man läst. Du kan bara ta det till dej att det finns någon mer som vet hur "skit" känns. Hur svårigheter känns. Det räcker så! :o) Jag hoppas jag inte rörde upp för mycket svårt och att jag gjorde dej ledsen med min blogg. Ibland är jag glad när jag skriver o ibland skriver jag ned mina svåra dagar. Därför har jag en blogg. Antar att det är därför du har din. Men din "pysselblogg" andas bara UNDERBART och dessa två sista alster du har gjort är helt MAKALÖST fina! Helsköna i färgerna, tonerna, lagren och allt du lagt dit. Du är min stora inspiration!
Ta det till dej idag o se det som något väldigt positivt. :o)

Jag önskar dej det bästa idag och alla andra dagar..
Var rädd om dej!
Varm kram
Fröken V