fredag 22 april 2011

Bakgrundspapper med distress

Jag skall göra en present till en bekant som älskar blått så jag rullade upp ärmarna och tog fram papper, distressfärger samt lite annat smått och gått. Här är resultaten innan jag började skära i dem!

Teflondistressat. Dra med dynor på teflonunderlag, spreja med vatten och fånga färgen med pappret. Torka arket och upprepa. :-)

Spritz and flick. Svampade olika nyanser av distress. Tog vatten i handen och skvätte på pappret. Effekten syns inte så bra på bilden.
Sprejade med distress, hällde på salt. När det torkat sprejade jag på annan blå nyans och lät torka igen.

Citron och distressmetod som Connie har gjort tutorial till på StampARTic.

En slags grid. Första gången jag använde ett papper för att maska av en bit när jag svampade färg blev jag så förtjust i själva skyddspappret att jag använde det istället. Nu ser jag till att vända lite på skyddspappret så jag vet att jag får två användbara papper när jag maskerar.

Distress refill i två olika färger blandat med pearl ex, sprejade på dukar.

Vanligt distressat. Jag sprejar pappret med lite vatten, låter det dra några sekunder och knycklar ihop pappret. Drar en dyna över pappret, sprejat med vatten, torkar lite och tar en annan dyna.

Blandade vit akrylfärg med distress och drog ut med gammalt kreditkort. Skrynklade plastfolie och lade på, lät torka. Drog med dyna över skrynklorna som blev.

Blandade vit akrylfärg med olika blå nyanser och förde på med gammalt kreditkort.

1 kommentar:

Sara-SaGam sa...

Härligt med alla kladdiga sätt att göra bakgrundspapper du beskriver!