söndag 29 juni 2008

Några nya kort

Jag fick hem mina nya fina stämplar från Crafty Individuals och gjorde ett kort direkt.
Bakgrunden är gjord enligt Tim Holtz spritz and flick-teknik. Jag använde en make up svamp och tog på scattered straw, började utanför pappret för att få det mjukt och jämnt. Gick över till mörkare färger men kommer inte ihåg vilka jag använde, vintage photo längst ut i kanterna i alla fall. Sedan tog jag lite vatten på fingrarna och sprätte iväg :-) Då blir det tjusiga vita vattenfläckar.
Jag stämplade med Crafty Individuals, embossade och maskerade den innan jag stämplade poststämplar som kommer ifrån Stamp Francisco. Bokstäverna är stämplade på krympplast, salve betyder hej, var hälsad på latin.
En brad och lite ståltråd som jag virat runt en sticka för att få spiraler.


Transparent kort, första sidan.
En duk är täckt med papper som jag har rivit lite i för att visa fram det virkade mer. Än en gång ett motiv från Crafty Individuals, stämplat med sepia och täckt med UTEE i flera lager och krackelerat. Utklippta dekorationer inspirerade (eller rent av snodda!) från duktiga HelenaK.
Stämplade friends på en (oanvänd) glasspinne och virade floss med pärlor runt den.
Spets och organzaband, knapp och dekorationsnål (från florist) tillsammans med en nyckel avslutar det hela. Nyckeln är utstansad från Cuttlebug, målad med Lumiere för att få lite metalliskt skimmer, UTEE över den.

Kortets mittuppslag.
Man ser duken och pappret från framsidan av kortet. Dekorerad med en stor blomma, papper, en mindre blomma och plastplutt som även den är från florist.
Motstående sida är en cirkel gjord av distressat papper samt pearl ex. Distressat papper måste vara mitt signum, jag använder det mycket! Stämplat med limdyna och satt dit bladguld och en krympt fjäril.

Baksidan av kortet.
Duken syns från framsidan. Även här distressat papper med pearl ex. Stämpel från Frantic stamper, målad med lite guldfärg. Utklippta dekorationer, lite floss och plastplutt tillsammans med min välanvända personliga stämpel från Inkywings.


Pappret är Ingergjort. Penslade med en vattenspädd gessoblandning på hela pappret. Spädde akrylfärg och målade på i olika omgångar och med olika färger. Sist så stämplade jag över hela med gesso, stämpel från Panduro. Skynda att rengöra den så inte gesson torkar på och förstör stämpeln. Den vackra solrosen kommer från Stamp Francisco och är embossad. Punchinella och några alco inkade charms på till höger.
Hot textile behandlad organzaband till vänster. Stansat ut papper med dubbelhäftande tejp på och sedan täckt med genomskinliga glaspärlor. På glaspärlorna har jag stämplat kram med svart stazon. Avslutade med tre plastpluttar.


Det är inte ofta jag gör blå kort!
Sprayade lim på punchinella och fäste det på pappret. Täckte med gel medium och tog bort punchinellan, lät det stelna. När det torkat duttade jag på Lumiere för att få fram lite skimmer.
Bakgrundspappret är det pappret jag gjorde en teknikbeskrivning på i föregående inlägg med distresser. Månstämpeln kommer ifrån Crafty Individuals och textstämpeln från Inkywings.
Fly me to the moon...*nynnar*


Ett kort gjort efter en skiss från So Sketchy.
Jag tycker det är jätteroligt att göra kort efter skisser men de brukar inte se ut som mina "vanliga" kort. Oftast är ju skisser exempelvis gjorda för mycket mönstrade papper och bla blommor som dekorationer och det använder jag inte så mycket. Jag har jättemycket blommor och borde iofs verkligen börja använda dem!
Bakgrunden är distressad och embossad med lukt EP som dock tyvärr inte luktar längre.
Punchinellan var lätt att sätta fast. Det är samma bit som jag använde till ovanstående kort så det var lite lim kvar :-)
Skar ut kvadrater av papper från Basic Grey. Min fina diamond die fick jobba lite, den har inte varit igång så mycket tyvärr. Jag skar ut en oval i vellum och stämplade med Stazons Cherry Pink, stämpeln är ifrån Panduro. "Spetsen"längst upp till vänster är vitlöksnät.
Den underbara rosen är ifrån Eat cake graphics och färglagd med distresser samt akvarellpennor. Det var väldigt länge sedan jag färglade det var riktigt roligt men oj, vad jag kände mig rostig först! Jag har sytt på några pärlor på kronbladen.
På latin heter ros rosa och det stansade jag ut i chipboard. Jag målade med akrylfärg och lade på några lager UTEE. I sista värmningen strösslade jag på lite andra embossing pulver med glitter och skimmer i vilket tyvärr inte kommer fram i scanningen. Blomman är fastsatt på 3-D kuddar.


Jag har skurit ut en ram i det vita kortet och stansat ut cirklar som jag sedan limmat på. Samma fina ros från Eat cake graphics fick pryda detta enkla kort tillsammans med en bit organzaband. Jag har inte bestämt mig för ifall jag skall fästa en bit vellum på insidan.

7 kommentarer:

Agneta sa...

Vilka jättefina kort du har gjort! Hit kommer jag fler gånger, stjäl med mig några idéer så länge :)

Anonym sa...

Underbara alster vännen!

Ingrid - Inola sa...

Du gör verkligen fantastiskt fina kort! Gillade speciellt det första med stämpeln från Crafty Individuals - har du beställt den direkt från England eller från återförsäljare här hemma? Bakgrundstekniken med Distress får jag bestämt ta och prova, det blev väldigt läckert.

Inger sa...

Stort tack alla!
Ingrid - jag köpte direkt från Crafty Individuals men jag vet att de finns hos Papermaze och Hobby och Hantverk

sussilull sa...

Som vanligt så har du massor med snyggt att vila ögonen på här i din blogg!!! Det transparanta kortet var ju bara sååååååå läckert! Hoppas att solen skiner på dej så du tankar massor med inspiration för nästa laddning i bloggen....glöm inte att meddela mej bara när du laddar ;-).
Må bäst!

Heila sa...

Det här kortet är underbart!!!

Kram!

Wildärtan a.k.a. paltn sa...

OJ så snyggt med den där solrosen och gessoblandningen! Vet inte vad gessoblandning är, men jag måste ta reda på det..