måndag 26 maj 2008

Uppdatering 26/5

Mitt fina goa päron. Köpt på Matton för halva reapriset, hur kan jag inte tycka om den då ;-)
Har maskat den och stämplat den två gånger med versamark samt lite extra löv och sedan duttat med torrchalks. Detta är första gången som jag använt dem och varit nöjd med resultatet. Jag har nog haft fel förväntningar för jag har varit nära att slänga lådan i väggen!
Motivet är klippt i mosaikbitar och fastsatta igen. Jag som tycker väldigt mycket om 3-D detaljer blev inte alls nöjd för det blev för platt! Det blev 3-D kuddar på en bit och det var pricken över i:et, jag blev nöjd. Vanlig tavelhängare som dekoration.

Bakgrundspappret som vanligt distressat, det måste vara en av mina favorittekniker. Motivet stämplat med versamark och embossat i clear. Brayat med regnsbågsdyna vilket inte syns så bra. Hjärtanet är utstansat i chipboard i min darling CB och sedan ner i min likaså darling melting potta för att få lite färg. Först målade jag biten med akrylfärg, sedan duttade jag på versamark och doppade den i UTEE för att sedan läggas i melting pottan. Pulvret smälter och jag lägger på ytterligare lager för att det skall bli jämnt och fint lager. När det ser färdigt ut strösslar jag på vanligt EP i olika färger. Det skimrar oerhört, vackert är det och synd att det inte kommer fram i scanningen! Fonten är Typewriter till CB och blomman är utstansad retro i OH-plast, infärgat med fluid chalk och sedan värmd med värmepistolen.

Bakgrunden är distressrefiller som jag färgat in en våtservett med och dragit på glossy papper. Detta är CO:s variant vilket tyvärr blir lite blekt. Jag vet inte vad det är i det pappret som gör det. Har läst om det och givetvis provat själv och upplevt det. Jag får köpa något bra glossypapper för att få bättre resultat. Fast jag är ändå hyfsat nöjd med färgen. Stämpeln är Penny Black Brushstroke och den är stämplad på etiketter. När etiketterna satt kvar på plasten duttade jag på färg med en svamp. Överförde dem sedan till pappret. En bit vellum, spets och pärlor fick avsluta. Även här Typewriter. Stygnstämpeln tror jag kommer från Technique Tuesday.

Ett gammalt kort som jag slaktade. På det gamla kortet försökte jag mig på en egen variant, kombination med spotlight och shaker-kort. Jag var så inne i det att jag inte förrän jag hade laddat upp det såg hur fruktansvärt fult det var. Och det märkliga är...ingen sade det!!! Det var inte en enda som ens lite försynt föreslog någon förändring!! Haha
I alla fall blev kortet såhär till slut och nu kan jag nog stå för det, det kommer inte att bli slaktat igen. Distressad bakgrund (nähä?) i lila och en liten släng av guld vilket inte syns alls. Torrembossat lila papper där jag sedan har framhävt strukturen genom att svampa över färg. Motivet är stämplat med versamark och färglagt med Pearl Ex, väldigt skimrande. Fonten är än en gång Typewriter. Jag har invigt min första cookie cutter die och jag är så glad över den. Jag var rädd att det skulle vara ett onödigt inköp men nope, den är redan ganska använd! Jag har distressat en gammal bibelsida och sedan stämplat med en stämpel från mitt senaste nyförvärv Crillon2 stämplar som jag är såå glad för. Brads och pärla från slaktat hårspänne.

Kärleksfiluren har legat färglagd under väldigt lång tid i min låda men visst passar den lille kärleksspridaren till ett morsdag-kort! Samma förfarande här som med den lila scallop-ringen ovan fast med notpapper. Alfabetet är CB:s You're not the boss of me och det är utstansat i både chipboard samt i distressat notpapper.
Jag lånade en fantastisk bok från biblioteket som heter Hot textile och därifrån fick jag idén att köra med värmepistolen över en bit tyll för att se hur det reagerade. Ganska bra tyckte jag och satte biten under motivet.

Hur skönt är det inte att ta det lugnt och sedan vila en stund efter det?
Märklig färgkombination säger scannern. Jag säger att det passar ganska bra ihop.
Penny Blacks härliga motiv, jag blir alltid så glad när jag ser den. Chatterbox papper, detta är första gången på evigheter som jag använder färdigmönstrat papper, det var väldigt ovant! Ånyo CB alfabet utstansat i både chipboard och papper. Cardstocken har dessutom blivit torrembossat och chalkat för att få fram strukturen. Retroblomman har dammats av och hålgöraren har fått jobba lite. Knapp och floss fick avsluta även om jag ser att jag inte hade fått flosset på plats när jag scannade. Ni får försöka se det framför er ändå!
Ännu ett mamsingkort. Detta blev dock helt fräckt omvandlat till ett 1-årskort.
Ingen aning vad det är för papper men det orsakade mycket bry innan jag blev hyfsat nöjd med det. Organzabanden sattes fast där för att dölja en pappersremsa jag inte alls var nöjd med. Ett lite äldre motiv med hÄnglar och stängar, denna är så söt tycker jag.

Hur många mammor har jag kan man undra? Inte en enda tyvärr, trots mängden morsdag-kort.
Fjärilbakgrunden är egengjord. Jag har hällt ut massa lim på ett papper och strösslat glitter, tryckt ner det i limmet och låtit det torka. Jag var inte helt nöjd med resultatet så jag målade guldfärg lite slarvigt över. En fjärilsmall lades på och jag duttade på Vintage Photo. Jag "målade" på Gel medium och färgade in det när det torkat med Lumiere. Pappret längs bak är torrebmossat med CB. Fonten är Stiletto från Qk.

Ett väldigt liftat kort. Jag såg en beskrivning och tänkte försöka mig på för att träna mig på att arbeta med mönstrat papper. Helt annorlunda än vad jag brukar göra men jag blev nöjd. Här är första gången jag använder mig av mitt nya Snowday (det är så fint) blandat med Studio. Jag hade tänkt ha något stämpelmotiv med men kortet ville inte alls det så det blev såhär.

Ett lycka till kort till söta, goa Petra som är en rosa tjej!
Ett kort till en monokromatisk utmaning. Jag blev väldigt nöjd med kortet men tyvärr kommer det inte helt fram i scanningen tycker jag, kanske borde fotat istället. Nåväl!
Bakgrunden är som vanligt distressad. Jag har även stämplat med en bakgrundsstämpel och embossat men det syns inte. Jag har ingen aning om var motivet kommer ifrån, kan det vara MHSFY tro? Min nya cookie cutter die fick jobba liksom min nya emvelop die, finfina är de båda två! Fonten är red tag sale utstansat i chipboard. Jag har sedan målat det i rosa (nähä?) och embossat i UTEE några gånger för att få det blankt. I sista doppet strösslade jag på lite olika färger EP och det är väldigt skimrande och glittrande. Lite rufsegarn och raindrops, blommor fick avsluta det.
Hon blev hursomhelst glad för det och jag blev glad att hon blev glad :)
Jag köpte en gammal bibel på en loppis. Det låg på mitt skrivbord i någon vecka innan jag kunde komma för att riva ut en sida. Detta är ett krya på dig kort till en präst och texten inleds med "ditt lidande har nått sitt slut". Hur perfekt var inte det så jag såg det som ett tecken att det var ok att riva! :)
Detta är också ett kort till en utmaning - utmattning blev det i alla fall av det för jag orkade inte göra det färdigt i tid för att skicka in. Men färdigt blev det och nöjd blev jag!
En av mina favoritmetoder - Acetate and tissue använde jag till motivet. Lite utstansade vingar och organzaband fick pryda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt underbart vännen!!

Peet sa...

such beautiful card you make!!!
thank you for visit my blog!

Malin sa...

Jättefina kort som vanligt och den här gången hittade jag många favoriter. Konstigt nog föll jag mest för alla rosa kort, trots att jag inte är någon rosa tjej. Kortet till Petra var bara så snyggt och bokstäverna......mums. Synd att vi inte bor närmare, så att man kan få pröva alla roliga leksaker (och lära sig göra så snygga kort som du). Kram

Elina sa...

Du är helt otrolig. Jag har tittat på de här korten så många gånger men inte kommit mig för att kommentera. Det är så många kort, så mycket vackert, häftigt, påhittigt, att jag inte kan få med alla intryck och tankar i en liten ynka kommentar.