onsdag 5 mars 2008

Liknande färgkombination som nedan, märks det att jag gillar orange och lila ihop? :-)
Den fina stämpeln som jag tyvärr inte vet var den kommer ifrån, (måste komma ihåg att fråga!) stämplad på mullbärspapper. Det röda till vänster är gjord med Acetate and tissue tekniken. Blomman är CB dies. Fonten är studio. Jag har penslat på Pearlex men det syns inte i scanningen. Under blomman har jag rufsegarn som jag läste att det heter på norska. Hur underbart ord är inte det, smaka på det bara...rufsegarn!
Jag shoppade några grejer på halva reapriset på Matton och jag bestämde mig för att använda det på ett kort. Äpplet, päronen, bandet och gemet är nyköpt. Jag stämplade direkt på cs med dusty concord. Detta är första gången jag gjort det, detta är egentligen inte alls min typ av kort och jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om kortet än. Jag retar mig dock på att jag vände på plommonet längst ner till höger *s*. Äpplet är också stämplat med Dusty concord och först embossat med hologram sparkle. Sedan gjorde jag en negativ mall för att skydda pappret, duttade på versamark på äpplet och embossat två omgångar med klar UTEE. Det är riktigt glänsande och blankt! Lilla gubben som står och balanserar är alco inkad. Fonten är Maddie Anne och jag har duttat vita prickar på.

Bakgrunden är distressad, färgen blev så bra så det är synd jag inte gjorde massor på en gång. Jag testade resistteknik på textsida men jag blev inte så nöjd med det. Jag stämplade med vitt på OH plast och fäste över så det skulle synas bättre. Det stämplade är alltså Lily från PB men det syns tyvärr inte så bra. Jag har gjort en 3-d dekoration med mullbärspapper - pappersrelief. Drag loss små bitar, lägg dem på önskad form och blöt med pensel. Eller fukta först pappret, dra sedan loss och lägg på. Tryck ner i alla fördjupningar med pensel. Låt torka och ta bort. Jag har använt mig av en trädgårdsdekoration, en slags solfångare. Text längst ner till höger syns inte så bra men det står Ergo, stickles på. Ergo är latin och betyder därför.


Detta kortet tycker jag om, jag får nog faktiskt spara det. Stämplar från Stampendous (fjäril), MHSFY tror jag tagen är ifrån, Rubberstampede (soleil), Technique Tuesday (inchlinjalen) och Stampfrancisco. Bakgrunden är alco inkad. Jag måste börja anteckna vilka färger jag använder när det är något jag blir nöjd med! Pärlor är fastlimmade på nät med Glossy accent. En bit spets kring bh-snurr.

Bakgrundspappret är Faux mother of pearl men inget av skimret syns. Stämpeln är från nuvarande favvisstället Stampfrancisco. Alco inkad bakgrund men inte duttad utan gjord med våtservett som jag dragit över. Trollsländan tror jag är från Panduro, alco inkad den också. Alfapetbokstäverna är även de från SF, jag har klippt ut dem och satt dem på distanskuddar. Vanliga tavelhängare och lite olika papper under, bla distressat notpapper, mullbärspapper, mönsterpapper, vellum och egengjort papper (det bruna till vänster).

Samma guldinfärgade vävsnutt som nedan. Distressat bakgrundspapper. Det metalliska är en läskburk som fått sätta livet till, alco inkad och embossad med Cuttlebugs underbara script. Igen en stämpel från braiga Stampfrancisco. Bakgrunden är gjord med fluid chalks, DTP (direct to paper).

Väven är spackelväv som jag har färgat in i guld fast det inte syns. Hjärtanen är målade med svart akrylfärg med krackeleringsmedium på. Alco inkad bakgrund och stämpel av Stampfrancisco. Swirlsen är gjord av slaktade pärlor. Eller ja, pärlorna är ju inte slaktade utan en slags konstig bård köpt på loppis.

5 kommentarer:

Elina sa...

Inspirerar gör du sannerligen :)

Heila sa...

Håller med Elina att du verkligen inspirerar. Du har så många roliga tekniker. Fast jag kan inte en bråkdel av alla tekniker du gör.

Du äger! (som min son skulle uttryckt det)

Anonym sa...

Helt underbara alster verkligen!
Det fanns massor med läckert här!

//Linda

Myran sa...

Wow! Så många snygga kort!

inger sa...

Tack söta ni för era ord!